< Terug naar de receptenzoeker

Tagliatelle alla Carbonara met gepofte paprika

Tagliatelle alla Carbonara di peperoni

Room of geen room? Italianen vinden over het algemeen room in het recept voor carbonara niet authentiek. Anderen zeggen dat room vroeger wel degelijk al werd gebruikt, voor mensen die moesten aansterken. In ieder geval is carbonara van oorsprong een stevige kost voor hongerige mijnwerkers.

Lees het verhaal achter het recept in de Pasta Maestro app en maak het recept met behulp van stap-voor-stapfoto's.

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Tagliatelle all'Uovo Tagliatelle all'Uovo
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Carbonara Carbonara
  • 4 stuk stuks
    rode paprika rode paprika's
  • 50 gram gram
    Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius.
  2. Stap 2

    Leg de paprika's op een bakplaat en rooster ze 20 minuten tot ze zwart beginnen te kleuren. Dek de paprika's af met aluminiumfolie en laat 10 minuten staan. Verwijder vervolgens de velletjes en de zaadlijsten. Snijd de gepofte paprika in reepjes.
  3. Stap 3

    Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.&nbsp;
  4. Stap 4

    Verwarm de Carbonara saus. Giet de pasta af en roer de Carbonara saus en de reepjes gepofte paprika erdoor.
  5. Stap 5

    Verdeel de pasta over de borden en garneer met Parmezaanse kaas.
  6. Serveertip

    Lekker om te garneren met een paar blaadjes basilicum en eventueel wat croutons.