Sugo al pomodoro

Sugo al pomodoro

(368)

Italianen zijn dol op tomaten en gebruiken ze graag als basis voor hun gerechten. Elke regio heeft z’n eigen variaties en specialiteiten. Probeer het zelf maar, alles kan. Maar welke saus serveer je bij welke pasta? Heel simpel: fijne saus, fijne pasta, grove saus, grove pasta.

  • > 60
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Sugo al pomodoro

  • Stap 1

    Ontvel de tomaten door ze in kokend water te leggen en meteen daarna in ijswater. Haal het vel eraf en snijd in stukken.

  • Stap 2

    Fruit de knoflook en sjalot in 1 eetl olijfolie tot de ui glazig is.

  • Stap 3

    Doe de tomaten erbij, breng aan de kook en laat dan zachtjes 1 uur (of langer) sudderen.

  • Stap 4

    Voeg naar smaak peper en zout toe.

Weet jij zonder recept welke pasta je bij welke saus moet kiezen? Zoeken naar de juiste combinatie is een kwestie van logisch nadenken. De pasta moet de saus optimaal kunnen opnemen, zonder dat saus of pasta elkaar overheersen. Basisregel is over het algemeen dat je bij fijne, dunne sauzen ook fijne dunne pasta gebruikt; grove, dikkere sauzen combineer je met grovere pasta.

Beoordeel dit recept