Ingrediënten
Bereidingswijze Stoofpeer met eiercrème
-
Stap 1
Leg de peren in een kleine pan met hoge rand. Voeg de wijn toe samen met het water, de suiker, de kaneel, de vanille en de steranijs. Zorg dat de peren bijna helemaal ondergedompeld zijn.
-
Stap 2
Stoof de peren, afhankelijk van de grootte, in ca. 2 uur gaar en zacht. Haal de peren uit de pan en kook de vloeistof in tot een dikke siroop.
-
Stap 3
Klop de eierdooiers, de Marsala en de suiker ongeveer 1 minuut in een vuurvaste kom. Zet de kom in een andere pan met zacht kokend water zonder dat de kom het water raakt en blijf kloppen. Klop het mengsel ca. 5 minuten stevig door tot een romig, lichtgeel en luchtig mengsel.
-
Stap 4
Verdeel de peren over de borden, giet er met een lepel wat siroop over en verdeel de eiercreme.