< Terug naar de receptenzoeker

Spelt penne met Polpabella, paprika en courgette

Penne con Polpabella, peperoni e zucchini

Pasta met tomatensaus, het lijkt of die combinatie al sinds mensenheugenis bestaat. Maar zo is het niet. De tomaat kwam van ver overzee en werd door de Italianen aanvankelijk zelfs met argwaan bekeken. Terwijl in Italië vandaag de dag ontelbaar veel, op eigen bodem gekweekte, soorten verkrijgbaar zijn. Lees de rest van dit verhaal in de Pasta Maestro app!

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Volkoren Spelt Penne Volkoren Spelt Penne
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Polpabella Polpabella
  • 1 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 2 teentje teentjes
    knoflook, fijngesneden knoflook, fijngesneden
  • 1
    ui, kleingesneden uien, kleingesneden
  • 2
    gele paprika, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden gele paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 2
    courgette, in blokjes gesneden courgettes, in blokjes gesneden
  • 4 eetlepel eetlepels
    zwarte olijven, in plakjes gesneden zwarte olijven, in plakjes gesneden
  • hand handen
    basilicum, gescheurd basilicum, gescheurd
  • 50 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt
  • snufje snufjes
    zout zout
  • snufje snufjes
    peper peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de olie en bak de knoflook en ui even aan.
  2. Stap 2

    Schep de paprika en courgette erbij en bak 1 minuut mee.
  3. Stap 3

    Roer er de olijven en de Polpabella door en laat 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Stap 4

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Stap 5

    Meng de pasta door de saus. Roer de basilicum erdoor en bestrooi met kaas.