< Terug naar de receptenzoeker

Spelt penne met broccoli, kip en Funghi Porcinisaus

Penne di farro con broccoli, pollo e salsa funghi porcini

Porcini, is dat iets met porco? Nee, ho, funghi porcini is de Italiaanse term voor eekhoorntjesbrood. Die mooie, stevige paddenstoelen zijn zo groot en vlezig dat ze als kleine varkens worden omschreven. Lees het in de Pasta Maestro app en proef dit heerlijke recept! 

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Volkoren Spelt Penne Volkoren Spelt Penne
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Funghi Porcini Funghi Porcini
  • 600 gram gram
    broccoli broccoli
  • 1
    ui, gepeld en fijngesneden uien, gepeld en fijngesneden
  • 250 gram gram
    shiitakes shiitakes
  • 4 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 400 gram gram
    kipfilet, in blokjes kipfilet, in blokjes
  • 50 ml ml
    droge sherry of witte wijn droge sherry of witte wijn
  • zout en peper zout en peper
  • 100 gram gram
    Pecorino, geraspt Pecorino, geraspt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Kook de Penne volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Stap 2

    Kook de broccoli ca. 5 minuten.
  3. Stap 3

    Bak de shiitakes in een eetlepel olie in de koekenpan en laat uitlekken in een zeef.
  4. Stap 4

    Bak de kipfilet in 2 eetlepels olie tot deze lichtbruin is en voeg de ui toe tot deze glazig is.
  5. Stap 5

    Blus af met de droge sherry of witte wijn en breng indien gewenst op smaak met zout en peper.
  6. Stap 6

    Voeg de Funghi Porcini saus toe en verwarm.
  7. Stap 7

    Haal de broccoli uit de pan en voeg met de shiitakes bij de saus.
  8. Stap 8

    Voeg de Penne toe en serveer met geraspte kaas.