< Terug naar de receptenzoeker

Spaghetti met tomaten-gehaktballetjessaus

Spaghetti con le polpettine

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Spaghetti Integrali Spaghetti Integrali
  • 350 gram gram Grand'Italia
    Passata grof Passata grof
  • 1 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 2
    ui, kleingesneden uien, kleingesneden
  • 3 teentje teentjes
    knoflook, fijngesneden knoflook, fijngesneden
  • 500 gram gram
    rundergehakt rundergehakt
  • hand handen
    peterselieblaadjes, fijngehakt peterselieblaadjes, fijngehakt
  • 2
    eieren eieren
  • 100 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 eetlepel eetlepels
    paneermeel paneermeel
  • 5 eetlepel eetlepels
    bloem bloem
  • 100 ml ml
    droge witte wijn droge witte wijn
  • 100 ml ml
    bouillon bouillon

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Stap 2

    Verwarm de olie en bak de ui en knoflook 1 minuut aan en zet daarna het vuur uit.
  3. Stap 3

    Meng ondertussen het gehakt met de peterselie, eieren en kaas en breng op smaak met zout en peper.
  4. Stap 4

    Kneed er nu paneermeel door en draai er balletjes van, rol door de bloem die je op een bord hebt gestrooid.
  5. Stap 5

    Bak de balletjes mee met de ui (zet het vuur weer aan) tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn.
  6. Stap 6

    Giet de wijn, bouillon en de Passata grof erbij en laat 20 minuten sudderen tot de balletjes gaar zijn.
  7. Stap 7

    Giet de pasta af en verdeel over 4 diepe borden.
  8. Stap 8

    Serveer de pasta met de tomaten-gehaktballetjessaus.