Pasta Bolognese met gegrilde aubergine

Pasta Bolognese e melanzane grigliati

(65)

Ga op culinaire reis naar Bologna, Italië met dit heerlijke recept voor spaghetti Bolognese. De Bolognese pastasaus combineert goed met de ‘al dente’ spaghetti. Het ei in de Spaghetti all’Uovo brengt deze pasta samen tot een romig geheel. De extra gegrilde aubergine en spinazie zijn een moderne twist op een klassieke spaghetti Bolognese. Je zet deze pasta super snel op tafel, dus perfect voor een makkelijke pastamaaltijd voor doordeweeks. Maak af met Parmezaanse kaas en geniet van een buitengewoon bord Bolognese! 

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    610kcal

  • Koolhydraten

    80,7g

  • Eiwitten

    25,5g

  • Vetten

    18,2g

  • Vezels

    10,0g

Bereidingswijze Pasta Bolognese met gegrilde aubergine

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de Spaghetti all'Uovo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 min. zodat je die lekkere 'al dente' bite krijgt.

  • Stap 2

    Snijd de aubergine in dunne plakken. Verhit een grillpan en bestrijk de plakken aubergine met olijfolie. Gril de aubergine in 5 min. totdat er mooie bruine grillstrepen ontstaan.

  • Stap 3

    Verhit een koekenpan en voeg de Bolognese pastasaus toe. Verwarm al roerend 5 min. en voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze helemaal is geslonken.

  • Stap 4

    Meng de spaghetti met de pastasaus en verdeel de pasta Bolognese over de borden. Serveer de aubergine erbovenop.

  • Stap 5

    Maak af met geraspte Parmezaanse kaas. Extra lekker met verse tijm!

La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Dit recept voor pasta Bolognese is perfect voor een familiediner op een doordeweekse avond of juist een gezellig avondje met vrienden in het weekend. Iedere hap neemt je mee naar de levendige straten van Italië. De avond extra speciaal maken en dat Italiaanse gevoel versterken? We geven je wat extra tips voor een Italiaanse touch aan jouw weekend in ‘ingrediënten voor een heerlijk weekend’. 

Kooktip bij Pasta bolognese met gegrilde aubergine

Spaghetti Bolognese maken kun je op veel verschillende manieren doen. Om snel en makkelijk een pasta Bolognese recept op tafel te zetten gebruik je onze Bolognese saus in pot. Je kunt ook zelf een traditionele Bolognese maken, door de saus zelf te bereiden. Hiervoor heb je alleen wel wat langer de tijd nodig. Gebruik voor het maken van de pastasaus 100% rundvlees (gehakt) en zorg ervoor dat je enkel de beste verse ingrediënten uitkiest. Je maakt de Bolognese pastasaus zelf door het gehakt te bakken en daar de klassieke verse Bolognese groenten aan toe te voegen; wortel, ui en selderij. Gebruik als basis voor de saus de heerlijke tomatensaus Sugocasa Tradizionale en maak jouw zelfgemaakte pastasaus af met wat heerlijke Italiaanse kruiden naar smaak.  

Kooktip Bolognese Grand'Italia
Beoordeel dit recept