< Terug naar de receptenzoeker

Spaghetti met paddenstoelensaus en krokante spek

Spaghetti con salsa ai funghi e speck croccante

Ingrediënten

  • 600 gram gram Grand'Italia
    Spaghetti all'Uovo Spaghetti all'Uovo
  • 600 gram gram Grand'Italia
    Funghi Porcini Funghi Porcini
  • 100 gram gram
    magere gerookte spek magere gerookte spek
  • 6 snee sneden
    oud witbrood, zonder korst oud witbrood, zonder korst
  • 4 eetlepel eetlepels
    verse kruiden (tijm, peterselie, rozemarijn, salie, krulpeterselie) verse kruiden (tijm, peterselie, rozemarijn, salie, krulpeterselie)
  • 1 teentje teentjes
    knoflook knoflook
  • 1 scheutje scheutjes
    olijfolie olijfolie
  • 1 snufje snufjes
    peper en zout peper en zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de plakjes spek op bakpapier in de oven tot deze knapperig zijn.
  2. Stap 2

    Breng het water aan de kook.
  3. Stap 3

    Hak de (gewassen) kruiden fijn en mix deze met de verkruimelde sneetjes brood en 1/2 teentje geperste knoflook. Rooster de gekruide broodkruimels kort in een pan met 1 el olijfolie.
  4. Stap 4

    Verwarm intussen de Grand’Italia Funghi Porcini saus en zet het vuur laag.
  5. Stap 5

    Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng deze samen met de saus. Garneer met de gerookte spek, de broodkruimels en een takje verse tijm.