< Terug naar de receptenzoeker

Spaghetti met olijven en ansjovis

Spaghetti alla puttanesca

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Spaghetti Spaghetti
  • 1 fles flessen Grand'Italia
    Sugocasa Aglio Sugocasa Aglio
  • 2 eetlepel eetlepels Grand'Italia
    Capperi (kappertjes) Capperi (kappertjes)
  • 6 stuk stuks
    ansjovisfilet op olie, uitgelekt ansjovisfilets op olie, uitgelekt
  • 50 gram gram
    zwarte olijven, in plakjes gesneden zwarte olijven, in plakjes gesneden
  • 3
    gedroogd rood pepertje gedroogde rode pepertjes
  • 1 bosje bosjes
    platte peterselie platte peterselie
  • 3 eetlepel eetlepels
    extra vergine olijfolie extra vergine olijfolie
  • 1 snufje snufjes
    zwarte peper zwarte peper
  • 1 snufje snufjes
    zout zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Zet een grote pan water voor de pasta op het vuur (1 liter water per 100 gr. pasta).
  2. Stap 2

    Hak de ansjovisfilets fijn en fruit ze in 3 eetlepels olijfolie op laag vuur tot ze helemaal in de olie &quot;smelten&quot;. Voeg de Sugocasa, de olijven in plakjes, de Capperi en de verkruimelde pepertjes aan de olie toe. Breng eventueel verder op smaak met zout en gemalen zwarte peper. Laat de saus op laag vuur pruttelen (5-10 min.).
  3. Stap 3

    Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking al dente, voeg toe aan de saus en meng het geheel goed door elkaar.
  4. Stap 4

    Verdeel over de borden en serveer meteen, gegarneerd met fijngesneden peterselie.