< Terug naar de receptenzoeker

Spaghetti met basilicumsaus

Spaghetti alla napoletana

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Spaghetti Integrali Spaghetti Integrali
  • 1 potje potjes Grand'Italia
    Basilico Basilico
  • 2 eetlepel eetlepels Grand'Italia
    Capperi (kappertjes) Capperi (kappertjes)
  • 1 stuk stuks
    chilipepertje, in ringen gesneden chilipepertjes, in ringen gesneden
  • 4 stuk stuks
    ansjovisfilet op olie, uitgelekt ansjovisfilets op olie, uitgelekt
  • 50 gram gram
    zwarte olijven, in plakjes gesneden zwarte olijven, in plakjes gesneden
  • 1 handvol handen vol
    grof gesneden basilicum grof gesneden basilicum
  • 3 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Breng het water aan de kook.
  2. Stap 2

    Fruit de chilipeper en de ansjovis kort in 3 el olijfolie. Prak de ansjovis met een vork.
  3. Stap 3

    Voeg de saus toe samen met de olijven en de kappertjes en laat alles ca. 6-7 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Stap 4

    Kook intussen de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  5. Stap 5

    Giet de pasta af en meng deze door de saus met de basilicum.