< Terug naar de receptenzoeker

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti con le polpettine

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Spaghetti all'Uovo Spaghetti all'Uovo
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Passata fijn Passata fijn
  • 2 eetlepels eetlepels Grand'Italia
    Pesto alla Genovese 90g Pesto alla Genovese 90g
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Pomodori Secchi (zongedroogde tomaten) Pomodori Secchi (zongedroogde tomaten)
  • 400 gram gram
    rundergehakt rundergehakt
  • 1
    ui uien
  • 20 gram gram
    basilicum basilicum
  • 2 tenen tenen
    knoflook knoflook
  • 1
    ei eieren
  • 40 gram gram
    paneermeel paneermeel

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Hak de steeltjes van de basilicum fijn en scheur de blaadjes.
  2. Stap 2

    Meng het rundergehakt met de ui, pesto, helft van de knoflook, helft van de zongedroogde tomaatjes, ei en paneermeel. Draai er balletjes van 3 centimeter van.
  3. Stap 3

    Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Stap 4

    Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de resterende knoflook en zongedroogde tomaatjes met de steeltjes van de basilicum. Voeg de balletjes toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de Passata Fijn toe, zet het vuur laag en sudder met de deksel op de pan nog 8 minuten door.
  5. Stap 5

    Verdeel de spaghetti over de borden, serveer de gehaktballetjes in tomatensaus erover en garneer met de blaadjes basilicum.
  6. Serveersuggestie

    Extra lekker met Parmezaanse kaas!
  7. Variatietip

    Maak dit recept ook eens met kipgehakt!