< Terug naar de receptenzoeker

Spaghetti met gehaktballetjes in tomaten-kruidensaus

Spaghetti all’uovo al sugo con polpettine di carne alle erbe

Ingrediënten

  • 500 gram gram Grand'Italia
    Spaghetti all'Uovo Spaghetti all'Uovo
  • 1 fles flessen Grand'Italia
    Sugocasa Erbe Sugocasa Erbe
  • 1
    kleine ui kleine uien
  • 2 scheut scheuten
    extra vergine olijfolie extra vergine olijfolie
  • 1 snufje snufjes
    zout zout
  • 1 eetlepel eetlepels
    gedroogde oregano gedroogde oregano
  • -
    Voor de gehaktballetjes: Voor de gehaktballetjes:
  • 200 gram gram
    rundergehakt rundergehakt
  • 4
    witte boterham zonder korst witte boterhammen zonder korst
  • 1 dl dl
    melk melk
  • 40 gram gram
    pecorino kaas, gemalen pecorino kaas, gemalen
  • 1
    eierdooier eierdooiers
  • 2 teentje teentjes
    knoflook knoflook
  • 1 bosje bosjes
    bladpeterselie, fijngesneden bladpeterselie, fijngesneden
  • 3 takje takjes
    munt munt
  • 1 snufje snufjes
    zout zout
  • 1 snufje snufjes
    zwarte peper zwarte peper
  • 1 kopje kopjes
    bloem bloem

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Zet een grote pan water voor de pasta op het vuur (1 liter water per 100 gram pasta).
  2. Stap 2

    Pel de knoflook en hak fijn, samen met peterselie- en muntblaadjes. Week het brood in melk en knijp het goed uit. Meng het brood met het rundergehakt, een eierdooier, de kaas, de gehakte kruiden en eventueel zout en peper. Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel en wentel ze door een beetje bloem. Bak ze in olijfolie mooi bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Stap 3

    Pel en snipper de ui. Bak de versnipperde ui in een beetje olijfolie, voeg de Sugocasa en een eetlepel oregano toe en laat alles 5 min. pruttelen onder af en toe roeren.
  4. Stap 4

    Kook intussen de Spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de balletjes warm met tomatensaus over de Spaghetti.
  5. Tip

    Je kunt deze saus ook pittig maken door een paar chilipepers (vers of gedroogd) toe te voegen.
  6. Wist je dat?

    Dit gerecht is de klassieke Spaghetti with meatballs dat in Amerika beroemd is gemaakt door geïmmigreerde Italianen. Hoewel het niet 100% Italiaans is, is het intussen gesignaleerd op Italiaanse foodblogs als importgerecht.