Spaghetti met gehaktballen en minitomaatjes

Spaghetti con polpette e pomodorini

(1501)

Met Grand’Italia zet je in een handomdraai een echt Italiaans gerecht op tafel

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pastasaus Basilico 400g Grand'Italia

    Pastasaus met tomaten en basilicum.

  • Pasta Spaghetti Volkoren 500g Grand'Italia

    Door de grove structuur biedt deze volkoren Spaghetti een goede bron van vezels.

Bereidingswijze Spaghetti met gehaktballen en minitomaatjes

  • Stap 1

    Meng het gehakt met het ei, de beschuit, de mosterd, de honing en het sjalotje. Breng op smaak met peper en zout. Bak een klein stukje gehakt in de pan om te proeven of de smaak goed is.

  • Stap 2

    Maak van het gehakt kleine balletjes ter grootte van een bitterbal. Kook de pasta in ruim en gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Bak intussen de gehaktballetjes in een grote koekenpan met 1 dl olijfolie.

  • Stap 3

    Schuif regelmatig met de pan op en neer, zodat de balletjes door het rollen aan alle kanten gelijkmatig bruin worden. Breng tevens de basilicosaus aan de kook, zet het vuur lager en voeg er de minitomaatjes aan toe.

  • Stap 4

    Giet de pasta af zodra deze gaar is en meng er de saus door. Laat nog 1 minuut intrekken en verdeel de pasta over de borden. Verdeel vervolgens de gehakballetjes en garneer eventueel met verse basilicum.

Beoordeel dit recept