< Terug naar de receptenzoeker

Spaghetti met gehaktballen en minitomaatjes

Spaghetti con polpette e pomodorini

Ingrediënten

  • 600 gram gram Grand'Italia
    Basilico Basilico
  • 600 gram gram Grand'Italia
    Spaghetti Integrali Spaghetti Integrali
  • 450 gram gram
    mager rundergehakt mager rundergehakt
  • 1.5 stuk stuks
    losgeklopt ei losgeklopte eieren
  • 1 stuk stuks
    fijngemalen beschuit fijngemalen beschuit
  • 1 eetlepel eetlepels
    mosterd mosterd
  • 1 eetlepel eetlepels
    honing honing
  • 1 stuk stuks
    fijngesnipperd sjalotje fijngesnipperde sjalotjes
  • 400 gram gram
    minitomaatje minitomaatjes
  • 1 scheutje scheutjes
    olijfolie olijfolie
  • 1 snufje snufjes
    peper peper
  • 1 snufje snufjes
    zout zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Meng het gehakt met het ei, de beschuit, de mosterd, de honing en het sjalotje. Breng op smaak met peper en zout. Bak een klein stukje gehakt in de pan om te proeven of de smaak goed is.
  2. Stap 2

    Maak van het gehakt kleine balletjes ter grootte van een bitterbal. Kook de pasta in ruim en gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Bak intussen de gehaktballetjes in een grote koekenpan met 1 dl olijfolie.
  3. Stap 3

    Schuif regelmatig met de pan op en neer, zodat de balletjes door het rollen aan alle kanten gelijkmatig bruin worden. Breng tevens de basilicosaus aan de kook, zet het vuur lager en voeg er de minitomaatjes aan toe.
  4. Stap 4

    Giet de pasta af zodra deze gaar is en meng er de saus door. Laat nog 1 minuut intrekken en verdeel de pasta over de borden. Verdeel vervolgens de gehakballetjes en garneer eventueel met verse basilicum.