< Terug naar de receptenzoeker

Spaghetti met aubergine

Spaghetti con melanzane

Ingrediënten

  • 600 gram gram Grand'Italia
    Spaghetti Spaghetti
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Polpabella Polpabella
  • 3 stuk stuks
    aubergine aubergines
  • 1 teentje teentjes
    knoflook knoflook
  • 1 stuk stuks
    fijngesnipperde ui fijngesnipperde uien
  • 1 handvol handen vol
    verse basilicum verse basilicum
  • 100 gram gram
    ricotta ricotta
  • 1 snufje snufjes
    peper en zout peper en zout
  • 5 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Snijd de aubergines in dunne plakjes.
  2. Stap 2

    Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de plakjes aubergine in een grillpan in ca. 4-5 minuten aan beide zijden goudbruin. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Stap 3

    Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook, het uitje, de Polpabella en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper en laat op een laag vuur pruttelen.
  4. Stap 4

    Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking “al dente” in een pan met ruim water. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de tomatensaus samen met de helft van de ricotta en de plakjes aubergine.
  5. Stap 5

    Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de ricotta en een paar blaadjes verse basilicum.