Klassieke Pasta Pesto met zalm

Pasta Pesto classico al salmone

Een echte klassieker! Een smeuïge pasta met Pesto alla Genovese is altijd een goed idee. Deze keer voegen we onze eigen twist toe aan dit klassieke gerecht en voegen er wat zalm aan toe. Een heerlijke easy combo! Het proberen waard. 

  • < 20
  • Vis

Ingrediënten

Bereidingswijze Klassieke Pasta Pesto met zalm

  • Stap 1

    Kook de linguine volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 4 minuten zodat deze lekker 'al dente' blijft. Houd een scheutje kookvocht apart.

  • Stap 2

    Snijd de courgette in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en gril hierin de courgette 2 tot 3 minuten per kant.

  • Stap 3

    Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm zo'n 2 minuten per kant gaar. Breek de zalm daarna met een spatel in kleinere stukjes en haal de pan van het vuur.

  • Stap 4

    Voeg vervolgens de Pesto alla Genovese en het apart gehouden kookvocht toe aan de zalm en roer goed door.

  • Stap 5

    Rasp en pers de citroen en schep het citroensap samen met de pesto-zalmsaus door de pasta.

  • Stap 6

    Verdeel de pasta over 4 borden en serveer met de courgette, geraspte Parmezaanse kaas, rucola en wat citroensap on top.

Kooktip bij Klassieke pasta pesto met zalm

Liever vega? Vervang de zalm dan door extra groente zoals champignons, of ga voor 400g plantaardig visfilet. 

Tip
Beoordeel dit recept