Spaghetti Carbonara met pancetta en knoflook

Spaghetti alla carbonara con pancetta e aglio

(2638)

Room of geen room? Italianen vinden over het algemeen room in het recept voor carbonara niet authentiek. Anderen zeggen dat room vroeger wel degelijk al werd gebruikt, voor mensen die moesten aansterken. In ieder geval is carbonara van oorsprong een stevige kost voor hongerige mijnwerkers.

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Spaghetti all'Uovo 500g Grand'Italia

    Het gebruik van eieren geeft een volle smaak aan de bekendste pasta van alle pasta's, spaghetti.

  • Pastasaus Carbonara 400g Grand'Italia

    Grand'Italia Carbonara pastasaus is een heerlijke romige pastasaus met Pancetta en Italiaanse kazen.

Voedingswaarden

  • Energie

    752kcal

  • Koolhydraten

    73,3g

  • Eiwitten

    24,7g

  • Vetten

    38,9g

  • Vezels

    4,7g

Bereidingswijze Spaghetti Carbonara met pancetta en knoflook

  • Stap 1

    Breng het pastawater aan de kook.

  • Stap 2

    Bak ondertussen de pancetta of spek licht krokant en haal het uit de pan. Het vet is niet meer nodig.

  • Stap 3

    Bak de fijngesneden teentjes knoflook in twee eetlepels extra vergine olijfolie en meng de saus erdoor. Verwarm het geheel al roerende.

  • Stap 4

    Snijd de peterselieblaadjes fijn en bewaar in een kommetje.

  • Stap 5

    Kook de Spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • Stap 6

    Meng de Spaghetti met de saus en verdeel over voorverwarmde borden. Garneer met de gebakken pancetta/spek en de fijngesneden peterselie en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Beoordeel dit recept