< Terug naar de receptenzoeker

Spaghetti Carbonara met pancetta en knoflook

Spaghetti alla carbonara con pancetta e aglio

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Spaghetti all'Uovo Spaghetti all'Uovo
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Carbonara Carbonara
  • 100 gram gram
    pancetta, in stukjes gesneden pancetta, in stukjes gesneden
  • 1 handvol handen vol
    Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
  • 2 teentje teentjes
    knoflook, gepeld knoflook, gepeld
  • 1 scheut scheuten
    extra vergine olijfolie extra vergine olijfolie
  • 1 bosje bosjes
    bladpeterselie, fijngesneden bladpeterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Breng het pastawater aan de kook.
  2. Stap 2

    Bak ondertussen de pancetta of spek licht krokant en haal het uit de pan. Het vet is niet meer nodig.
  3. Stap 3

    Bak de fijngesneden teentjes knoflook in twee eetlepels extra vergine olijfolie en meng de saus erdoor. Verwarm het geheel al roerende.
  4. Stap 4

    Snijd de peterselieblaadjes fijn en bewaar in een kommetje.
  5. Stap 5

    Kook de Spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  6. Stap 6

    Meng de Spaghetti met de saus en verdeel over voorverwarmde borden. Garneer met de gebakken pancetta/spek en de fijngesneden peterselie en bestrooi met Parmezaanse kaas.