Spaghetti all'Uovo met pesto en tomaatjes

Spaghetti all'Uovo con pesto e pomodorini

(943)

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Spaghetti all'Uovo met pesto en tomaatjes

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C en breng het pastawater aan de kook.

  • Stap 2

    Leg de tomaatjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en besprenkel ze licht met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en leg ze in de warme oven voor ca. 12-15 minuten.

  • Stap 3

    Kook de Spaghetti all'Uovo volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 4

    Meng de pesto in een kom met de boter en voeg een scheut kookvocht van de pasta toe om de boter te laten smelten.

  • Stap 5

    Giet de spaghetti af, meng deze door de saus en serveer direct gegarneerd met de tomaatjes, de pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.

Het begint allemaal met basilicum! Dan liefst de wilde basilicum uit Ligurië, de smalle kustprovincie in het noordwesten van Italië. Daar groeit een overvloed aan basilicum en daar moesten de bewoners natuurlijk iets mee. De Liguriërs wreven de kruidenblaadjes fijn, goten er wat krachtige olijfolie uit de streek bij, voegden knoflook en pecorino (pittige schapenkaas) toe, et voilà: de pesto was geboren.

Beoordeel dit recept