< Terug naar de receptenzoeker

Spaghetti all’Uovo met gebakken kabeljauw

Spaghetti all’Uovo con merluzzo fritto

Gebruik je kabeljauw of ga je voor de ‘mooie meid’? Merluzzo is een stevige witvis die in deze rode pastasaus goed overeind blijft. Lees het verhaal in de Pasta Maestro app en maak het recept.

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Spaghetti all'Uovo Spaghetti all'Uovo
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Passata fijn Passata fijn
  • 10-15 stuk stuks Grand'Italia
    Pomodori Secchi (zongedroogde tomaten) Pomodori Secchi (zongedroogde tomaten)
  • 50 gram gram
    kappertjes, uitgelekt kappertjes, uitgelekt
  • 600 gram gram
    kabeljauw, 400g in mootjes, 200g kleingesneden kabeljauw, 400g in mootjes, 200g kleingesneden
  • 2 tenen tenen
    knoflook, gehakt knoflook, gehakt
  • 1-2 theelepels theelepels
    gedroogde pepertjes gedroogde pepertjes
  • 2 eetlepels eetlepels
    olijfolie extra vierge olijfolie extra vierge
  • 50 gram gram
    zwarte olijven, gehalveerd zwarte olijven, gehalveerd
  • klein bosje bosjes
    bladpeterselie, fijngesneden bladpeterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verhit de olijfolie en bak de knoflook en de gedroogde pepertjes.&nbsp;
  2. Stap 2

    Voeg de kleingesneden vis toe en bak 1 à 2 minuten mee.
  3. Stap 3

    Voeg de saus toe en warm goed door.
  4. Stap 4

    Kook de Spaghetti all’ uovo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Stap 5

    Voeg de kappertjes, gedroogde tomaatjes, olijven en peterselie aan de saus toe en laat het geheel enkele minuten koken.
  6. Stap 6

    Meng met de pasta.
  7. Stap 7

    Bak de mootjes vis in 4 eetl olijfolie enkele minuten en serveer op de pasta.