Spaghetti alla marinara

Spaghetti alla marinara

Je zou toch denken dat marinara op een visgerecht duidt. Niet dus. Van oorsprong is het een gerecht zonder vlees of vis, dat zeer geliefd was bij Napolitaanse zeemannen. En oh ja, er hoort zelfs geen kaas bij.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Spaghetti alla marinara

  • Stap 1

    Ontvel de tomaten door ze in kokend water te leggen en meteen daarna in ijswater. Haal het vel eraf en snijd in stukken.

  • Stap 2

    Fruit de knoflook en sjalot in 1 eetl olijfolie tot de ui glazig is.

  • Stap 3

    Doe de tomaten erbij, breng aan de kook en laat dan zachtjes 1 uur (of langer) sudderen.

  • Stap 4

    Voeg naar smaak peper en zout toe.

  • Stap 5

    Verhit 1 eetl van de olijfolie in een pan en verwarm hierin de Soffritto.

  • Stap 6

    Verhit 2 eetl van de olijfolie in een andere, grote, diepe pan en voeg de chilipeper en de knoflook toe. Bak al roerend ca. 1 minuut.

  • Stap 7

    Voeg de rest van de olijfolie en de kappertjes toe en bak al omscheppend nog ca. 2-3 minuten.

  • Stap 8

    Kook ondertussen de Spaghetti all’Uovo volgens de aanwijzing op de verpakking.

  • Stap 9

    Giet af en meng door de tomatensaus, samen met de peterselie en de olijvenringen.

Dit is nou typisch zo’n saus waarover de nodige verwarring bestaat. Want is het nou een saus met zeevruchten, zoals mosselen en garnalen? Of is het juist een oersimpele tomatensaus? Het woord marinara zet iedereen op het verkeerde been. Marinara is afgeleid van marinaro, ‘zeeman’ in het Italiaans. Dus verwacht je dat er dan vis en schaaldieren in dit gerecht gaan. Niet dus.

Beoordeel dit recept