< Terug naar de receptenzoeker

Soep met pasta en pesto

Minestrone alla Genovese

Ingrediënten

  • 1 potje potjes Grand'Italia
    Pesto alla Genovese Pesto alla Genovese
  • 100 gram gram Grand'Italia
    Mini Penne Mini Penne
  • 1 stuk stuks
    fijngesnipperde ui fijngesnipperde uien
  • 1 teentje teentjes
    knoflook knoflook
  • 1 stuk stuks
    fijngehakte wortel fijngehakte wortels
  • 1 stuk stuks
    bleekselderij stengel bleekselderij stengels
  • 100 gram gram
    spekje spekjes
  • 1 scheutje scheutjes
    extra vergine olijfolie extra vergine olijfolie
  • 2 stuk stuks
    aardappel aardappelen
  • 150 gram gram
    borlottibonen uit blik borlottibonen uit blik
  • 1 l l
    runderbouillon runderbouillon
  • 100 gram gram
    sperziebonen sperziebonen
  • 100 gram gram
    doperwt doperwten
  • 1 snufje snufjes
    peper peper
  • 1 snufje snufjes
    zout zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bak de ui, knoflook, wortel, selderij en de spekjes ca. 8-10 minuten in een pan met een scheut met olijfolie.
  2. Stap 2

    Voeg de aardappels, de borlottibonen, de polpabella en de bouillon toe en laat alles 30 minuten op matig vuur koken. Schep er met een schuimspaan een paar aardappels en bonen uit en pureer de rest tot een egale gebonden soep. Voeg de schuimspaan bonen met aardappelen er weer bij en voeg de sperziebonen, doperwten en minipenne bij. Laat de soep pruttelen tot de pasta en groenten gaar zijn.
  3. Stap 3

    Breng de soep op smaak met peper en zout, verdeel de soep over de borden en garneer met een lepel pesto in elk bord.