Ingrediënten
Bereidingswijze Semifreddo met noga
-
Stap 1
Klop het eigeel met de helft van de suiker luchtig in een vuurvaste kom boven een pannetje met zacht kokend water. Klop in een andere kom de eiwitten met de andere helft van de suiker op.
-
Stap 2
Meng het eigeel en eiwit voorzichtig door elkaar en voeg vervolgens beetje bij beetje de likeur toe aan dit mengsel. Haal de kom van de pan en laat het mengsel onder kloppen afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Stap 3
Klop de slagroom stijf en meng deze voorzichtig door het mengsel.
-
Stap 4
Bekleed de binnenkant van een grote vorm of vier kleinere vormen met plasticfolie. Verdeel eenderde van de noga en de chocolade over de bodem. Giet hier de helft van het mengsel over. Herhaal deze lagen nog eens en eindig met noga en chocolade.
-
Stap 5
Laat de semifreddo minimaal 6 uur (liefst een nacht) in de koelkast opstijven. Laat de semifreddi voor het serveren ca. 10 minuten op temperatuur komen.