Rustieke Bolognesetaart

Torta rustica alla Bolognese

(1759)

Een niet alledaagse taart met een overheerlijke Bolognese vulling

  • > 60
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta per Zuppa Vermicelli 250g Grand'Italia

    Vermicelli is een uitstekende pasta voor in de soep.

  • Pastasaus Bolognese 400g Grand'Italia

    Tomatensaus met rundvlees.

Bereidingswijze Rustieke Bolognesetaart

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Stap 2

    Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Kneed er de koude boter door tot het deeg korrelig wordt. Voeg het zout, de eierdooier en de room toe en meng alles tot een zacht, egaal deeg. Leg de deegbal in plasticfolie weg in de koelkast.

  • Stap 3

    Kook de vermicelli de helft van de aangegeven tijd op de verpakking. Giet af en laat even afkoelen.

  • Stap 4

    Meng voor de vulling de Bolognesesaus met de ricotta, de eieren, de bloem, de basilicum, de peterselie en de vermicelli. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Zet het mengsel weg in de koelkast.

  • Stap 5

    Rol van het deeg een platte, ronde bodem van ca. 28 cm doorsnee. Druk het deeg op de bodem en wanden van een ingevette springvorm van ca. 24 cm.

  • Stap 6

    Vul de taartbodem met de Bolognesevulling, smeer de bovenkant glad en bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 30-40 minuten gaar. Zodra de taart in het midden gestold is kan de taart uit de oven.

Beoordeel dit recept