< Terug naar de receptenzoeker

Ronde lasagneschijfjes met pompoenvulling

Lasagne arrotolate con la zucca

Ingrediënten

  • 12 vel vellen Grand'Italia
    Lasagne Lasagne
  • 1 kilo kilo
    flespompoen flespompoenen
  • 1 stuk stuks
    grof gesneden ui grof gesneden uien
  • 100 gram gram
    amarettikoekje amarettikoekjes
  • 1 eetlepel eetlepels
    mosterd mosterd
  • 1 eetlepel eetlepels
    honing honing
  • 1 stuk stuks
    ei eieren
  • 1 eetlepel eetlepels
    bloem bloem
  • 100 gram gram
    Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
  • 100 gram gram
    boter boter
  • 1 snufje snufjes
    peper peper
  • 1 snufje snufjes
    zout zout
  • 1 snufje snufjes
    nootmuskaat nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Boen de pompoen schoon. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten, de slierten en de harde, houtachtige stukken aan de uiteinden. De schil kun je meekoken.
  2. Stap 2

    Snijd de pompoen in grove stukken en stoom ze samen met de ui gaar. Dit gaat het snelst in een stoompan. Kook intussen de lasagnevellen volgens de aanwijzing op de verpakking gaar en laat ze uitlekken op een theedoek.
  3. Stap 3

    Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Stap 4

    Hak de amarettikoekjes fijn in een een keukenmachine. Pureer de gare pompoenstukken samen met de ui en voeg er de gemalen amaretti, de mosterd, de honing, het ei, de bloem, eenderde van de Parmezaanse kaas en de helft van de boter bij. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
  5. Stap 5

    Verdeel de pompoencrème over de lasagne bladen en rol deze op.
  6. Stap 6

    Snijd de rollen in schijfjes van ca. 2 cm en leg ze plat in een ingevette ovenschaal. Strooi hier en daar kleine klontjes boter over de schijfjes en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over. Bak de schijfjes ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.