Ravioli al Tartufo met paddenstoelenroomsaus

Ravioli al Tartufo con salsa di crema di funghi

(1353)

Ravioleuse! Dat klinkt als een superlatief voor het meest smakelijke raviolirecept dat je ooit hebt gegeten! Ja, dat is in dit geval ook wel zo. Maar eigenlijk betekent ravioleuse iets heel anders. Het verwijst naar de eerste ambachtelijke ravioli-maaksters.

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    703kcal

  • Koolhydraten

    74,3g

  • Eiwitten

    21,2g

  • Vetten

    31,6g

  • Vezels

    7,6g

Bereidingswijze Ravioli al Tartufo met paddenstoelenroomsaus

  • Stap 1

    Kook de Ravioli Tartufo ca. 14 minuten.

  • Stap 2

    Bak de paddenstoelen al omscheppend 1 minuut. Voeg ui en knoflook toe tot deze glazig zijn.

  • Stap 3

    Blus af met de wijn, voeg de room toe breng even aan de kook. 

  • Stap 4

    Temper het vuur en laat ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Indien wenselijk, breng op smaak met zout en peper.

  • Stap 5

    Giet de Ravioli Tartufo af en meng met de saus, schep in een schaal en garneer met hazelnoten en peterselie en serveer meteen.

Kooktip bij Ravioli al tartufo met paddenstoelenroomsaus

Wil je nog sneller deze heerlijke truffelpasta op tafel zetten? Je kunt in plaats van de saus zelf maken ook kiezen voor onze Funghi Porcini pastasaus; een heerlijke romige saus gemaakt met porcini paddenstoelen, champignons en Grana Padano DOP kaas.

Grand'Italia kooktip recepten

Kan het zijn dat die smakelijke vierkantjes van oorsprong uit Frankrijk komen? Uit het voormalige graafschap Dauphiné om precies te zijn? In die streek ontstond het fenomeen van de ‘ravioleuses’. Vrouwen die de kunst van het ravioli maken beheersten en daarvoor streekproducten gebruikten, zoals witte bloem, Emmentaler, verse jonge kaas en peterselie. Ze trokken rond om voor feesten en partijen de vers gevulde pasta ter plekke te bereiden.

Beoordeel dit recept