Polentataart

Torta di polenta

(1807)

Proef hoe een traditioneel hoofdgerecht voor de allerarmsten kan uitgroeien tot een wereldberoemd nagerecht. Deze polentataart met ricotta, Grappa en pijnboompitten is een toetje na elke maaltijd.

  • > 60
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Polentataart

  • Stap 1

    Week de rozijnen 30 minuten in een bakje met de Grappa en water, zodat de rozijnen helemaal onder water staan. Laat ze uitlekken.

  • Stap 2

    Verwarm de oven voor op 160

  • Stap 3

    Klop de ricotta samen met de suiker, de vanillesuiker, het citroensap, de rozijnen en de melk. Voeg al kloppend de polenta toe. Het mengsel zal redelijk vloeibaar blijven.

  • Stap 4

    Giet het polentamengsel in een ingevette springvorm. Zorg bij het invetten dat vooral de rand tussen bodem en zijkant goed dicht zit met boter zodat er niks van het vloeibare mengsel uitkan. Zet de springvorm op een bakplaat om eventueel lekkend vocht op te vangen.

  • Stap 5

    Bak de polentataart ca. 1,5 uur in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin en gaar is. De taart zal heel langzaam stollen. Bestrooi de taart met de pijnboompitten en bestuif de taart met een beetje poedersuiker en serveer er naar wens geklopte slagroom bij.

Beoordeel dit recept