Pizza met artisjokken en zwarte olijven

Pizza con carciofi e olive nere

(610)

Pizza is inmiddels zo ingeburgerd in de Hollandse keuken dat we er niet meer bij stilstaan, maar wie bedacht die dunne laag deeg met toppings eigenlijk? Nee, dat was géén Amerikaan! Overigens duurde het wel even voordat de pizza in Italië culinaire waardering kreeg.

  • < 60
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Grand'Italia Passata fijn

    Passata, gezeefde tomaten.

Bereidingswijze Pizza met artisjokken en zwarte olijven

  • Stap 1

    Meng de ingrediënten voor het deeg: patentbloem, zout, gist, suiker, melk, olijfolie en kneed het goed door.

  • Stap 2

    Maak een bol van het deeg. Leg de bol in een kom en dek af met een vochtige theedoek.

  • Stap 3

    Laat op kamertemperatuur minimaal 1,5 uur rijzen.

  • Stap 4

    Verwarm de oven voor op 250 graden.

  • Stap 5

    Rol het deeg dun uit en verdeel het over twee bakplaten.

  • Stap 6

    Bestrijk het deeg dun met Passata fijn

  • Stap 7

    Beleg met tomaten, artisjok, olijven en rode ui.

  • Stap 8

    Verdeel de mozzarella en de oregano erover en zet een plaat 10 min in de oven. Zet de volgende in de oven als de eerste plaat eruit komt en je aan tafel gaat.

  • Stap 9

    Vervang het zelfgemaakte pizzadeeg door 4 verse kant-en-klare pizzabodems

Beoordeel dit recept