< Terug naar de receptenzoeker

Glutenvrije Penne met gegrilde courgette en garnalen

Penne (senza glutine) con zucchini alla griglia e gamberetto

Rosso come un gambero. Ja, dat vertaal je als: zo rood als een kreeft. Maar letterlijk zeggen de Italianen: zo rood als een garnaal. Kreeft en garnaal, oftewel Gambero e scampi. Bestel je nou kreeft of garnalen in het Italiaanse visrestaurant? Lees het verhaal in de Pasta Maestro app en maak het recept.

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Glutenvrije penne Glutenvrije penne
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Polpabella Polpabella
  • 2
    courgette, in dunne plakjes gesneden (in de lengte) courgettes, in dunne plakjes gesneden (in de lengte)
  • 2
    rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
  • 2
    ui, in halve ringen ui, in halve ringen
  • 2 x 3 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 300 gram gram
    grote, gekookte garnalen grote, gekookte garnalen
  • 1 eetlepel eetlepels
    peterselieblaadjes, fijngehakt peterselieblaadjes, fijngehakt
  • zout en peper zout en peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Grill de courgettes in een grillpan.
  2. Stap 2

    Bak de ui en de paprika in 3 eetl olijfolie en voeg na 2 minuten de Polpabella toe en laat zachtjes sudderen.
  3. Stap 3

    Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Stap 4

    Bak de garnalen in de overige olie en voeg de peterselie toe.
  5. Stap 5

    Giet de penne af en meng met de saus. Meng de courgette er doorheen.
  6. Stap 6

    Garneer met de garnalen.