< Terug naar de receptenzoeker

Penne rigate met worstjes

Penne rigate con salsiccia

Ingrediënten

  • 500 gram gram Grand'Italia
    Penne Penne
  • 2 potje potjes Grand'Italia
    Toscana Toscana
  • 2 eetlepel eetlepels
    Olio di Oliva Classico 250ml Olio di Oliva Classico 250ml
  • 250 gram gram
    verse worst (varkens- of rundvlees) verse worst (varkens- of rundvlees)
  • 3 teentje teentjes
    knoflook knoflook
  • 1 handvol handen vol
    tijm tijm
  • 1 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Breng het water voor de pasta aan de kook. Kook de Penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  2. Stap 2

    Ontvel de worstjes en bak deze ondertussen in 2 el olijfolie gaar samen met de teentjes knoflook. Haal vervolgens de worstjes uit de pan, laat ze even afkoelen, snijd ze in plakjes en doe ze weer in de pan. Voeg de pastasaus, en de tijmblaadjes toe, zet het vuur laag en laat zachtjes pruttelen.
  3. Stap 3

    Meng de pasta met de saus en serveer met geraspte Parmezaanse kaas. <h2></h2> <h2></h2> <h2>Tip: maak een bijgerecht met bloemkool</h2> <i></i> <i>Ingrediënten:</i>&nbsp; <ul><li>&nbsp;250 gram bloemkoolroosjes</li><li>&nbsp;400 gram Grand’Italia Besciamella saus</li></ul> Kook de bloemkool ca. 4 minuten, giet af en doe deze in een ingevette ovenschaal. Giet de Besciamella saus erover, bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas en gratineer in de oven.