< Terug naar de receptenzoeker

Penne met tomatensaus, olijven, ansjovis en kappertjes

Penne alla puttanesca

Ingrediënten

  • 500 gram gram Grand'Italia
    Penne Penne
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Toscana Toscana
  • 1 eetlepel eetlepels Grand'Italia
    Capperi (kappertjes) Capperi (kappertjes)
  • 1 teentje teentjes
    knoflook knoflook
  • 40 gram gram
    boter boter
  • 100 gram gram
    zwarte olijf zwarte olijven
  • 2 eetlepel eetlepels
    fijngehakte peterselie fijngehakte peterselie
  • 1 blik blikken
    ansjovis ansjovis

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Kook de penne met 2 theelepels zout volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Bak intussen de ansjovis, de capperi en de knoflook even op half hoog vuur in de boter.
  2. Stap 2

    Voeg de olijven en de saus toe, breng de saus tegen het kookpunt aan en zet het vuur laag. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er de peterselie door.
  3. Stap 3

    Giet de pasta af zodra deze gaar is en meng er de saus door. Laat alles nog 1 minuut doorsudderen.