< Terug naar de receptenzoeker

Penne met driekazensaus

Penne ai tre formaggi

Ingrediënten

  • 500 gram gram Grand'Italia
    Penne Penne
  • 150 gram gram
    mascarpone mascarpone
  • 100 gram gram
    gorgonzola gorgonzola
  • 100 gram gram
    Pecorino Romano kaas Pecorino Romano kaas
  • 50 gram gram
    fijngehakte peterselie fijngehakte peterselie
  • 50 gram gram
    fijngehakte walnoot fijngehakte walnoten
  • 30 gram gram
    boter boter
  • 1 dl dl
    room room

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  2. Stap 2

    Smelt tegelijkertijd de boter in een pan en voeg alle kaas en de room toe. Laat de kaas geleidelijk warmer worden zodat er geen klonten ontstaan.
  3. Stap 3

    Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de walnoten toe en laat de saus 2-3 minuten op matig vuur koken.
  4. Stap 4

    Giet de pasta af, roer het samen met de peterselie door de kaassaus en laat het 1 minuut zachtjes meekoken.
  5. Stap 5

    Verdeel de pasta over de borden en garneer eventueel met hele walnoten en een stukje gorgonzola.