Pasta Basilico met gehaktballetjes en courgette

Pasta al Basilico con polpette e zucchine

Met dit recept voor fusilli met gehaktballetjes, Basilico pastasaus en courgette brengen we je de lekkerste smaken uit Italië. Proef de zongerijpte tomaten en de pure basilicum smaak in onze basilicum pastasaus. De basilicum in de pastasaus versterkt daarnaast de lekkere smaak van de Italiaanse kruiden in de gehaktballetjes. De Basilico is direct klaar voor gebruik en glutenvrij. Je zet daarmee dit pastagerecht super snel op tafel én je kunt ook nog eens veel mensen blij maken met dit recept. Het 100% kwaliteitsgraan in de Fusilli Tradizionali zorgt voor die heerlijke stevige bite in deze pastamaaltijd. 

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Fusilli Tradizionali 500g Grand'Italia

    Fusilli is een spiraalvormige pasta, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.

  • Pastasaus Basilico 400g Grand'Italia

    Basilico is een heerlijke veelzijdige pastasaus, gemaakt volgens Italiaans recept, met zongerijpte tomaten en basilicum.

Voedingswaarden

  • Energie

    854kcal

  • Koolhydraten

    92,3g

  • Eiwitten

    41,7g

  • Vetten

    33,9g

  • Vezels

    7,4g

Bereidingswijze Pasta Basilico met gehaktballetjes en courgette

  • Stap 1

    Meng het gehakt met de Italiaanse kruidenmix en draai er ca. 20 gehaktballetjes van.

  • Stap 2

    Kook de Fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 7 min. zodat deze lekker 'al dente' blijft. Bewaar een kopje pastawater en giet af.

  • Stap 3

    Bak de gehaktballetjes in een ruime koekenpan (in olijfolie) in ca. 5 min. rondom goudbruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord. Voeg de uien en courgette toe in de pan waar je zojuist de gehaktballetjes in hebt gebakken. Bak de uien en courgette gedurende 3 min. en pers de tenen knoflook erboven uit. Schep regelmatig om.

  • Stap 4

    Doe de gehaktballetjes terug in de pan en voeg de Basilico pastasaus toe. Breng tegen de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.

  • Stap 5

    Schep de pastasaus en het pastawater door de pasta. Serveer met verse basilicumblaadjes.

  • Stap 6

    Optioneel: Lekker met een halve tl chilivlokken voor wat extra pit.

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Onze pasta Tradizionali is 100% natuurlijk en wordt gemaakt van enkel harde tarwe (grano duro) en water. Deze tarwe heeft een hoog eiwitgehalte en is rijk aan gluten, waardoor de pasta tijdens het kneden een goede samenhang krijgt. Daardoor geeft de 100% kwaliteitstarwe de pasta een heerlijke ‘al dente’ bite. Onze pastatechnici selecteren enkel de beste tarwekorrels om te vermalen tot semolina (ofwel pastabloem). Meer lezen over onze pasta? Hier lees je het verhaal achter Grand’Italia pasta

Wil je leren hoe je de pasta het beste kunt koken, zodat de heerlijke stevige bite goed naar voren komt? Je leest er meer over in onze tips voor de perfecte ‘al dente’ pasta

 

 

Kooktip bij Pasta basilico met gehaktballetjes en courgette

Vega tip: voor een versie van dit recept zonder vlees gebruik je 250g gebakken champignons in plaats van gehaktballetjes. Bestrooi de pasta met Parmezaanse kaas om het helemaal af te maken.

Kook je deze pasta met gehaktballetjes voor een kleinere of juist grotere groep? Bovenaan dit recept kun je het aantal personen gemakkelijk aanpassen en de nieuwe hoeveelheden in de ingrediëntenlijst worden automatisch voor je berekend. Wist je dat we Basilico pastasaus ook verkrijgbaar is in 2 andere formaten? De 260g pot is perfect geschikt voor een klein gezelschap, de 600g pot juist voor een pasta met basilicum pastasaus voor het hele gezin. 

Kooktip Basilico Grand'Italia

 

 

 

 

Beoordeel dit recept