< Terug naar de receptenzoeker

Penne all'Uovo met pompoen-rozemarijnsaus

Penne all'Uovo con salsa di zucca e rosmarino

Wist je dat de pompoen familie is van de komkommer? Je kunt het misschien nog het beste zien aan de pitjes. Pompoen bevat wel een stuk meer voedingsvezels dan komkommer en is daarom erg goed voor je! De oranje kleur staat ook nog eens geweldig op je bord.

 

 

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Penne all'Uovo Penne all'Uovo
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Besciamella saus Besciamella saus
  • 2 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 2 takje takjes
    verse rozemarijn, de blaadjes verse rozemarijn, de blaadjes
  • 1
    pompoen, in stukjes gesneden pompoen, in stukjes gesneden
  • 1 teentje teentjes
    knoflook, fijngesneden knoflook, fijngesneden
  • 50 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper zout en peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verhit de olie in een koekenpan. Voeg rozemarijn toe en bak al roerend tot deze lichtbruin wordt (1-2 minuten). Leg de rozemarijn op keukenpapier.
  2. Stap 2

    Kook de Penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Stap 3

    Doe de pompoen en knoflook in de pan met olie en schep even om. Laat 5 minuten sudderen tot de pompoen gaar is.
  4. Stap 4

    Verwarm de Besciamellasaus in een andere pan, voeg pompoen toe. Giet de pasta af.
  5. Stap 5

    Breng de saus indien wenselijk op smaak met zout en peper en schep de pasta door de saus en bestrooi met rozemarijn. Serveer met Parmezaanse kaas.