Penne con pollo e verdure

Penne con pollo e verdure

(552)

In Toscane zijn ze gek op gevogelte en ook op het wild waar de mooie bossen mee vol zitten. Door lekker lang te stoven, krijgen Toscaanse gerechten een diepe, warme smaak. Dit gerecht knipoogt naar een Bolognesesaus, maar is door het spek en de paddenstoelen toch meer een recept van de jager.Lees meer...

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Grand'Italia Sugocasa Erbe

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

  • Pasta Penne Volkoren 500g Grand'Italia

    Door de grove structuur biedt deze volkoren Penne een goede bron van vezels.

Bereidingswijze Penne con pollo e verdure

  • Stap 1

    Bak de pancetta of bacon tot deze knapperig is, en zet apart.

  • Stap 2

    Bestrooi de kip met zout en peper en bak in 2 eetl olijfolie tot de kip bruin en gaar is. 

  • Stap 3

    Bak intussen in een andere pan de wortel, bleekselderij, ui en knoflook glazig, bestrooi met oregano en voeg de bloem toe. Roer door en voeg de rode wijn toe.

  • Stap 4

    Laat de saus een beetje dik worden en voeg de Sugocasa Erbe saus toe. Laat sudderen tot de wortel beetgaar is.

  • Stap 5

    Kook de Penne volgens aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 6

    Bak de champignons een paar minuten op hoog vuur en meng met de saus, bacon en kip.

  • Stap 7

    Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Bestrooi met peterselie.

Een Toscaanse maaltijd begint doorgaans met soep of pasta. In Italië is pasta immers il primo (de eerste gang) en vlees of vis il secundo. Bij feestelijke gelegenheden gaat er nog een antipasto aan vooraf. Lekkere ham en worst en geroosterde plakjes brood: crostini. In Toscane het liefst belegd met paté van kippenlevertjes en kappertjes.

Beoordeel dit recept