< Terug naar de receptenzoeker

Penne all’Uovo met paddenstoelen en rauwe ham

Penne all'Uovo con funghi e prosciutto

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Penne all'Uovo Penne all'Uovo
  • 1 fles flessen Grand'Italia
    Sugocasa Erbe Sugocasa Erbe
  • 400 gram gram
    paddenstoelen (mix) paddenstoelen (mix)
  • 250 gram gram
    sugar snaps sugar snaps
  • 10 gram gram
    basilicum (blaadjes) basilicum (blaadjes)
  • 20 gram gram
    Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
  • 100 gram gram
    rauwe ham rauwe ham
  • snufje snufjes
    peper en zout peper en zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Snijd de sugar snaps over de lengte doormidden, halveer de paddenstoelen en snijd de rauwe ham in reepjes.
  2. Stap 2

    Breng een pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Stap 3

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen 5 minuten. Voeg de sugar snaps toe en roerbak nog 3 minuten mee. Schenk de Sugocasa Erbe erbij en verwarm het geheel nog 5 minuten.
  4. Stap 4

    Meng de penne all'Uovo erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  5. Stap 5

    Verdeel de pasta over de borden en garneer met de reepjes ham, wat blaadjes basilicum en de Parmezaanse kaas.
  6. Tip

    Voor een lekker krokante bite kun je de ham kort bakken voor je deze toevoegt aan de maaltijd.