Penne all'Arrabbiata

Penne all'Arrabbiata

(1630)

Dit pittige pastagerecht dankt zijn naam aan de pikante smaak; arrabbiata betekent boos of woedend. Vooral in Zuid-Italië zijn de bewoners gek op scherp en pittig. Wil je het pikanter hebben, voeg dan rode chilipepertjes (peperoncini) toe aan dit klassieke pastagerecht.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Penne all'Arrabbiata

  • Stap 1

    Fruit de knoflook in de olijfolie, maar laat niet bruin worden.

  • Stap 2

    Kook de Penne volgens de aanwijzing op de verpakking.

  • Stap 3

    Voeg de Arrabbiata saus bij de knoflook in de pan en verwarm het (al roerend).

  • Stap 4

    Giet de Penne af en meng door de Arrabbiata saus.

  • Stap 5

    Verdeel over 4 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Een leuk feitje over arrabbiata, deze wat pittigere pastasaus, is dat het is ontstaan in de jaren 50-60. Deze hete pastasaus werd écht populair toen het gerecht Pasta all'Arrabbiata voorkwam in diverse films, als Grande Bouffe en Roma. 

Wil je deze beroemde pastasaus liever zelf maken? Of is onze Arrabbiata pastasaus te pittig voor je? Dat kan natuurlijk ook. Gebruik dan als basis onze Grand'Italia Sugocasa Piccante en voeg daaraan de hoofdingrediënten van een arrabbiata naar smaak toe. denk bijvoorbeeld aan voldoende chili peper, knoflook, peterselie, etc. Meer leren over welke tomatenbasis je het beste kunt gebruiken om zelf pastasauzen te maken? Klik dan hier.

Recept Penne all'Arrabbiata Grand'Italia
Beoordeel dit recept