< Terug naar de receptenzoeker

Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata

Dit pittige pastagerecht dankt zijn naam aan de hete chilipepertjes die erin zijn verwerkt. Vooral in Zuid-Italië zijn de bewoners gek op scherp en pittig. Ben je niet zo’n vuurvreter? Het kan ook minder pikant, dat heb je volledig zelf in de hand. Lees het hele verhaal in de Pasta Maestro app!

Ingrediënten

  • 1 pot potten Grand'Italia
    Piccante Piccante
  • 1 pak pakken Grand'Italia
    Penne Penne
  • 2 teentje teentjes
    knoflook, gepeld knoflook, gepeld
  • 2 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 75 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt
  • basilicumblaadjes voor het garneren basilicumblaadje voor het garneren

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Fruit de knoflook in de olijfolie, maar laat niet bruin worden.
  2. Stap 2

    Roer de chilipeper en de tomaten erdoor en bak mee tot het mengsel een dikke saus is geworden.
  3. Stap 3

    Kook de Penne volgens de aanwijzing op de verpakking.
  4. Stap 4

    Voeg de Piccante saus bij de knoflook in de pan en verwarm het (al roerend) op.
  5. Stap 5

    Giet de Penne af en meng door de tomatensaus.
  6. Stap 6

    Verdeel over 4 borden en bestrooi met de geraspte kaas en basilicum.