< Terug naar de receptenzoeker

Penne alla norma

Penne alla norma

Dit gerecht uit de Siciliaanse keuken is vernoemd naar de opera Norma van Vicenzo Bellini. De namen Bellini & Norma staan voor alles wat fantastisch en betoverend is en dat is dit gerecht ook! Je vind het in de Pasta Maestro app!

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Toscana Toscana
  • 400 gram gram Grand'Italia
    Glutenvrije penne Glutenvrije penne
  • 1
    aubergine aubergines
  • 5 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • hand handen
    basilicum basilicum
  • 50 gram gram
    Pecorino, geraspt Pecorino, geraspt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Snijd de aubergine in blokjes, bestrooi met zout, hussel en laat een kwartier staan.
  2. Stap 2

    Maak ondertussen de Toscana saus warm.
  3. Stap 3

    Spoel de blokjes aubergine schoon in een vergiet onder de kraan, droog af met keukenpapier en bak ze in een koekenpan met hete olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en voeg toe aan de saus.
  4. Stap 4

    Kook de Penne volgens de aanwijzing op de verpakking.
  5. Stap 5

    Meng de Penne, Pecorino en saus door elkaar en serveer met wat blaadjes basilicum.