< Terug naar de receptenzoeker

Penne alla Carbonara met pancetta en tuinerwten

Penne alla carbonara

Room of geen room? Italianen vinden over het algemeen room in het recept voor carbonara niet authentiek. Anderen zeggen dat room vroeger wel degelijk al werd gebruikt, voor mensen die moesten aansterken. In ieder geval is carbonara van oorsprong een stevige kost voor hongerige mijnwerkers.

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Penne all'Uovo Penne all'Uovo
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Carbonara Carbonara
  • 100 gram gram
    Pancetta Pancetta
  • 450 gram gram
    tuinerwten (diepvries), ontdooid tuinerwten (diepvries), ontdooid
  • 1
    citroen citroenen
  • 10 gram gram
    basilicum basilicum

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    <div>Kook de penne all’uovo volgens de aanwijzingen op de verpakking.</div>
  2. Stap 2

    <div>Snijd de pancetta in dunne reepjes. Verhit een koekenpan en bak de pancetta in 8 minuten knapperig. Voeg de tuinerwtjes samen met de rasp van een 1/2 citroen toe en bak 4 minuten door.</div>
  3. Stap 3

    <div>Verwarm de carbonara saus en laat zachtjes pruttelen.</div>
  4. Stap 4

    <div>Meng de penne all’uovo door de carbonara saus.</div>
  5. Stap 5

    <div>Verdeel de pasta over de borden en serveer de knapperige pancetta met tuinerwtjes erop. Garneer met de basilicum.</div>