Rigatoni ricotta pasta met spinazie en kerstomaatjes

Rigatoni con ricotta, spinaci e pomodorini

(13)

Probeer je een beetje op de lijn te letten, maar eet je wel graag een romige pasta? Zoek dan niet verder, want deze vegetarische rigatoni pasta met ricotta tomatensaus voldoet aan al je wensen. De kruidige smaak van de Tradizionale pastasaus, gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, in combinatie met de romige ricotta zorgt ervoor dat deze pasta lekker smeuïg wordt. De extra vitaminen komen uit de geroosterde kerstomaatjes en verse spinazie. En we maken het gerecht af met grof gehakte walnoten voor een extra bite. 

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    706kcal

  • Koolhydraten

    81,5g

  • Eiwitten

    18,8g

  • Vetten

    13,9g

  • Vezels

    7,4g

Bereidingswijze Rigatoni ricotta pasta met spinazie en kerstomaatjes

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220 °C (200 °C hetelucht).

  • Stap 2

    Meng de snoeptomaatjes met de olijfolie en bestrooi ze met een beetje peper en zout (naar smaak). Spreid de tomaatjes over een bakplaat en rooster ze voor ca. 10 min. in de oven.

  • Stap 3

    Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 min. zodat deze lekker 'al dente' blijft.

  • Stap 4

    Verwarm de Tradizionale pastasaus in een ruime pan en voeg de spinazie in 2 delen toe. Wacht met het toevoegen van het volgende deel tot het vorige is geslonken in de saus. Schep regelmatig om.

  • Stap 5

    Roer de ricotta en meng samen met de pastasaus door de pasta. Serveer met de geroosterde tomaatjes en bestrooi met de gehakte walnoten om het helemaal af te maken.

La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Maar waarom ricotta in dit recept? Ricotta is een licht zoete en frisse Italiaanse kaas, vaak gemaakt van koemelk. De zachte smaak combineert heel goed met de traditionele pastasaus en geeft het geheel een heerlijke romigheid. Doordat ricotta van nature redelijk weinig vet bevat is deze perfect om relatief gezondere pastamaaltijden mee te maken. Pasta met ricotta kun je dus goed opnemen in een gebalanceerd dieet. 

Benieuwd naar andere Italiaanse kazen die wij graag combineren met onze pastasauzen of om als garnering over een pasta te raspen? Zo kies je de perfecte Italiaanse kaas
 

Kooktip bij Rigatoni ricotta pasta met spinazie en kerstomaatjes

Liever nog iets meer bite of iets hartigs aan dit recept toevoegen? Vervang de walnoten eens door 100g krokant gebakken spekjes of Pancetta. De hartige smaak complimenteert de frisse licht zoete ricotta. 

Kooktip walnoten en pancetta Grand'Italia
Beoordeel dit recept