< Terug naar de receptenzoeker

Zuppa di peperoni

Paprikasoep

Ingrediënten

  • 690 gram gram Grand'Italia
    Sugocasa Tradizionale Sugocasa Tradizionale
  • 90 gram gram Grand'Italia
    Pesto alla Genovese Pesto alla Genovese
  • 2
    rode paprika rode paprika's
  • 1,5 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 1 snufje snufjes
    zeezout zeezout
  • 1 teentje teentjes
    knoflook, fijngesneden knoflook, fijngesneden
  • 1
    ui, gesnipperd ui, gesnipperd
  • 1
    rode peper, in ringetjes rode pepers, in ringetjes
  • 1 eetlepel eetlepels
    venkelzaad venkelzaad

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Stap 2

    Leg de paprika’s op met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze elk met 1/2 el olie en een beetje zeezout. Rooster ze 20 min. in de oven. Zet daarna de oven uit en laat nog 15 min. in de oven staan.
  3. Stap 3

    Haal vervolgens het vel van de paprika's en snijd het vruchtvlees in stukken.
  4. Stap 4

    Verhit in een hapjespan 1 el olie en fruit het teentje knoflook, de ui, de rode peper en 1 el venkelzaad.
  5. Stap 5

    Voeg de stukken paprika en Sugocasa toe en verwarm de soep.
  6. Stap 6

    Pureer de soep met een staafmixer en garneer elk kom met 1 tl Pesto.
  7. TIP:

    Serveer er Grissini Torinesi bij.