< Terug naar de receptenzoeker

Ovenschotel met tortellini, ricotta en mozzarella

Pasticcio di tortellini

Ingrediënten

  • 1 pot potten Grand'Italia
    Besciamella (saus) Besciamella (saus)
  • 440 gram gram Grand'Italia
    Tortellini ai Formaggi 440g Tortellini ai Formaggi 440g
  • 2 eetlepel eetlepels Grand'Italia
    Passata fijn Passata fijn
  • 50 gram gram
    Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
  • 500 gram gram
    ricotta kaas ricotta kaas
  • 2 stuk stuks
    ei eieren
  • 500 gram gram
    mozzarellakaasje mozzarellakaasjes
  • 1 snufje snufjes
    peper en zout peper en zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Meng de ricotta met de besciamellasaus, de eieren, de Parmezaanse kaas en de passata. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor op 180
  3. Stap 3

    Meng de tortellini (10 min voorgekookt) door het ricottamengsel en giet het geheel in een ingevette ovenschaal.
  4. Stap 4

    Breek stukjes mozzarellakaas af en verdeel deze over de ovenschotel. Bak de ovenschotel ca. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het ricottamengsel gestold en gebruind is.