Ovenschotel met aubergine

Parmigiana di melanzane

(1836)

Een klassiek Zuid-Italiaans gerecht bereid met aubergines

  • < 50
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Grand'Italia Sugocasa Erbe

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

Bereidingswijze Ovenschotel met aubergine

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Stap 2

    Snijd de aubergines in plakjes van ongeveer 5 mm dikte.

  • Stap 3

    Haal de plakjes aubergine door de bloem, bak ze in een koekenpan in 1 el olijfolie aan beide zijden goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  • Stap 4

    Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Bedek een ovenschaal met een dun laagje Sugocasa Erbe, leg er een laagje aubergineplakjes op en bedek deze weer met een dun laagje Sugocasa Erbe. Leg daarop de mozzarellaplakjes en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Op smaak brengen met wat zout en peper. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn.

  • Stap 5

    Zet de Parmigiana di Melanzane ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is. Snijd het gerecht aan en garneer met een paar blaadjes verse basilicum en eventueel een scheutje olijfolie extra vergine.

Beoordeel dit recept