< Terug naar de receptenzoeker

Ovenschotel met aubergine

Parmigiana di melanzane

Ingrediënten

  • 5 dl dl Grand'Italia
    Sugocasa Erbe Sugocasa Erbe
  • 4 stuk stuks
    aubergine aubergines
  • 300 gram gram
    mozzarella mozzarella
  • 100 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt
  • 130 gram gram
    bloem bloem
  • 1 hand handen
    verse basilicum verse basilicum
  • 1 snufje snufjes
    peper en zout peper en zout
  • 1 scheutje scheutjes
    extra vergine olijfolie extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Stap 2

    Snijd de aubergines in plakjes van ongeveer 5 mm dikte.
  3. Stap 3

    Haal de plakjes aubergine door de bloem, bak ze in een koekenpan in 1 el olijfolie aan beide zijden goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Stap 4

    Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Bedek een ovenschaal met een dun laagje Sugocasa Erbe, leg er een laagje aubergineplakjes op en bedek deze weer met een dun laagje Sugocasa Erbe. Leg daarop de mozzarellaplakjes en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Op smaak brengen met wat zout en peper. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn.
  5. Stap 5

    Zet de Parmigiana di Melanzane ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is. Snijd het gerecht aan en garneer met een paar blaadjes verse basilicum en eventueel een scheutje olijfolie extra vergine.