Mortadellaworst met rode ui en appelcompote

Mortadella alla Giuditta

(1265)

Deze antipasto draait om de beroemde dikke, roze worst uit de studentenstad Bologna: de Mortadella

  • < 50
  • Vlees

Ingrediënten

Bereidingswijze Mortadellaworst met rode ui en appelcompote

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200

  • Stap 2

    Kook de appelstukken samen met de rozijnen, een snufje kaneelpoeder en een klein beetje vocht ca. 10 minuten in een pan met deksel tot appelcompote. Snijd intussen rondjes van ca. 10 cm doorsnee uit het casinobrood. Gebruik hiervoor indien mogelijk een steekring.

  • Stap 3

    Leg het brood samen met de mortadella naast elkaar op een ovenschaal met bakpapier. Bak gezamenlijk 5 minuten in de voorverwarmde oven. Fruit intussen de uiringen in een klontje boter en een scheutje olijfolie.

  • Stap 4

    Leg op elk bord 1 schijfje toast. Verdeel over de toast de helft van de rode uiringen. Leg over de uiringen het eerste schijfje mortadella. Op de mortadella de overige uiringen en daarover het laatste schijfje mortadella. Verdeel tot slot de appelcompote met een kleine lepel op de mortadella en dek tot slot af met een schijfje toast.

Beoordeel dit recept