Volkoren Mini Penne met pesto en tomaten

Mini Penne Integrali con pesto e pomodori

(687)

Een kleurrijke pasta pesto recept met rode en gele tomaten! Kan je even geen gele tomaten in de winkel vinden, wissel dan eens af met cherrytomaten of hou het bij de rode.
Het begint allemaal met basilicum! Dan liefst de wilde basilicum uit Ligurië, de smalle kustprovincie in het noordwesten van Italië. Daar groeit een overvloed aan basilicum en daar moesten de bewoners natuurlijk iets mee.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Mini Penne Volkoren 350g Grand'Italia

    Mini Penne Volkoren is een kleine holle volkorenpasta, gemaakt van harde tarwe (grano duro), met een stevige ‘al dente’ bite.

  • Pesto alla Genovese 185g Grand'Italia

    Pesto alla Genovese is een heerlijke smaakmaker naar traditioneel Italiaans recept, gemaakt van verse basilicum (van duurzame landbouw).

Bereidingswijze Volkoren Mini Penne met pesto en tomaten

  • Stap 1

    Breng het water voor de pasta aan de kook

  • Stap 2

    Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan

  • Stap 3

    Kook de Mini Penne Integrali volgens de aanwijzing op de verpakking en snijd in de tussentijd de trostomaten

  • Stap 4

    Meng de Mini Penne Integrali met de pesto en een scheutje olijfolie in een kom en voeg de tomaten toe

  • Stap 5

    Strooi de geroosterde pijnboompitjes en geraspte Parmezaanse kaas erover

  • Stap 6

    Garneer met verse basilicum

  • Stap 7

    Geef meer kleur aan je gerecht door er rode en gele tomaten in te verwerken.

Recept Volkoren Mini Penne met pesto en tomaten Grand'Italia
Beoordeel dit recept