< Terug naar de receptenzoeker

Volkoren Mini Penne met pesto en tomaten

Mini Penne Integrali con pesto e pomodori

Het begint allemaal met basilicum! Dan liefst de wilde basilicum uit Ligurië, de smalle kustprovincie in het noordwesten van Italië. Daar groeit een overvloed aan basilicum en daar moesten de bewoners natuurlijk iets mee. Lees het verhaal over Pesto alla Genovese in de Pasta Maestro app en maak dit gerecht.

Ingrediënten

  • 350 gram gram Grand'Italia
    Mini Penne Integrali Mini Penne Integrali
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Pesto alla Genovese Pesto alla Genovese
  • 300 gram gram
    trostomaten trostomaten
  • 4 eetlepel eetlepels
    pijnboompitten, geroosterd pijnboompitten, geroosterd
  • olijfolie extra vierge olijfolie extra vierge
  • Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt
  • hand handen
    basilicum, gescheurd basilicum, gescheurd

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Breng het water voor de pasta aan de kook
  2. Stap 2

    Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan
  3. Stap 3

    Kook de Mini Penne Integrali volgens de aanwijzing op de verpakking en snijd in de tussentijd de trostomaten
  4. Stap 4

    Meng de Mini Penne Integrali met de pesto en een scheutje olijfolie in een kom en voeg de tomaten toe
  5. Stap 5

    Strooi de geroosterde pijnboompitjes en geraspte Parmezaanse kaas erover
  6. Stap 6

    Garneer met verse basilicum
  7. Tip

    Geef meer kleur aan je gerecht door er rode en gele tomaten in te verwerken.