Minestronesoep met Conchigliette

Minestrone con Conchigliette

(1350)

Italianen gebruiken vaak restjes van de vorige dag voor de minestrone. Geen wonder dat deze in Calabrië ‘duizend-dingensoep’ heet. Begin eerst eens met dit recept. Heb je de basis eenmaal onder de knie, dan kijk je een volgende keer wat er nog in de koelkast ligt.

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta per Zuppa Conchigliette 250g Grand'Italia

    Conchigliette zijn kleine schelpjes die heerlijk zijn in een soep.

  • Grand'Italia Sugocasa Tradizionale

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

Bereidingswijze Minestronesoep met Conchigliette

  • Stap 1

    Snijd de groenten.

  • Stap 2

    Fruit de ui, wortel, prei, knoflook en aardappel in de olijfolie.

  • Stap 3

    Voeg de bouillon en Conchigliette toe en laat 10 minuten op zacht vuur gaar worden.

  • Stap 4

    Voeg de witte bonen en Sugocasa toe, roer goed door en laat 10 minuten pruttelen.

  • Stap 5

    Breng op smaak met peper en zout en garneer met peterselie.

Beoordeel dit recept