< Terug naar de receptenzoeker

Minestronesoep met Conchigliette

Minestrone con Conchigliette

Italianen gebruiken vaak restjes van de vorige dag voor de minestrone. Geen wonder dat deze in Calabrië ‘duizend-dingensoep’ heet. Begin eerst eens met dit recept! En lees de rest van het verhaal in de Pasta Maestro app.

Ingrediënten

  • 200 gram gram Grand'Italia
    Pasta per Zuppa Conchigliette Pasta per Zuppa Conchigliette
  • 1 fles flessen Grand'Italia
    Sugocasa Tradizionale Sugocasa Tradizionale
  • 1
    grote aardappel, in schijfjes grote aardappel, in schijfjes
  • winterpeen, kleingesneden winterpeen, kleingesneden
  • ui, in ringen gesneden uien, in ringen gesneden
  • prei, in halve ringen prei, in halve ringen
  • 2 teentje teentjes
    knoflook knoflook
  • 2 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 1 eetlepel eetlepels
    groentebouillon groentebouillon
  • 100 gram gram
    witte bonen witte bonen
  • 1 hand handen
    peterselie peterselie
  • snufje snufjes
    zout zout
  • snufje snufjes
    peper peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Snijd de groenten.
  2. Stap 2

    Fruit de ui, wortel, prei, knoflook en aardappel in de olijfolie.
  3. Stap 3

    Voeg de bouillon en Conchigliette toe en laat 10 minuten op zacht vuur gaar worden.
  4. Stap 4

    Voeg de witte bonen en Sugocasa toe, roer goed door en laat 10 minuten pruttelen.
  5. Stap 5

    Breng op smaak met peper en zout en garneer met peterselie.