< Terug naar de receptenzoeker

Linguine met Passata fijn, garnalen en kappertjes

Linguine con passata gamberetto e capperi

Linguine, tomatensaus en basilicum; het is één van die typische Italiaanse combinaties. Honderden Italiaanse koks over de hele wereld hebben hiervoor elk hun eigen huisrecept. Probeer deze eens, met scampi’s en kappertjes. Lees het verhaal achter dit recept in de Pasta Maestro app!

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Linguine all'Uovo Linguine all'Uovo
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Passata fijn Passata fijn
  • 3 eetlepel eetlepels Grand'Italia
    Capperi (kappertjes) Capperi (kappertjes)
  • 2 teentje teentjes
    knoflook, fijngesneden knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 500 gram gram
    scampi, gepeld, darmkanaal verwijderd, de helft kleingesneden scampi's, gepeld, darmkanaal verwijderd, de helft kleingesneden
  • 1 handvol handen vol
    gemengde kruiden zoals bieslook, peterselie en basilicum gemengde kruiden zoals bieslook, peterselie en basilicum
  • 2 eetlepel eetlepels
    droge witte Martini droge witte Martini
  • snufje snufjes
    zout zout
  • snufje snufjes
    peper peper
  • ui uien

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de olijfolie en bak de knoflook en ui even aan. Voeg de kleingesneden garnalen toe.
  2. Stap 2

    Blus af met de Martini. Laat verdampen. Voeg dan de tomatenbasis en de kappertjes toe.
  3. Stap 3

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Stap 4

    Warm goed door, voeg dan kruiden toe en laat nog 1 minuut warm worden.
  5. Stap 5

    Bak intussen in 1 eetlepel olie de overige garnalen kort tot ze roze zijn.
  6. Stap 6

    Meng de saus met de pasta en serveer met de grote garnalen en bestrooi met wat basilicum.
  7. Suggestie

    Vervang de Linguine eens door Spaghetti all'Uovo.